GÖLP, vad svårt det är med gränsöverskridande ledning!

Fast cash online jobs calgary Under mina 20 år inom brandkåren har jag stött på både små och stora insatser. De senaste åren har det även blivit erfarenheter från stora internationella övningar (ex Ensaco/Boilex, Skagex och Baltic Sarex – läs mer om övningarna längre ner). Parallellt med detta har jag mitt arbete som vakthavande brandingenjör och utredare på brandkåren. Tillsammans har det gett många tankar och funderingar – inget nytt under solen dock ;D.

 • De tre grundläggande principerna och det geografiska områdesansvaret funkar mycket väl – så länge olyckan är begränsad i sitt drabbade sammanhang.
 • Krisplaneringen har kommit långt på både kommunal och regional nivå. Detta funkar mycket väl  – så länge olyckan håller sig inom det egna området.
 • Samverkan och consensus är väl inarbetat i det svenska samhället. Detta funkar mycket väl  – så länge olyckan tillåter att besluten får ta tid.
 • Ledning och stabsmetodik är utvecklat och övat av varje ansvarig verksamhet. Detta funkar mycket väl  – så länge olyckan är begränsad till det egna kärnområdet.
 • Mycket engagemang, tid och kraft har lagts på att planera, öva och samarbeta – på händelser som sker mycket sällan.

source url Ryggrad GölpNär så MSB kom med sina 27 st riskområden (där fartygskollision är en av dem) blev jag konfunderad. Inte tusan kunde vi som en liten landsortsbrandkår skapa planer  och beredskap för alla dessa. Eller? Det tog ju otrolig kraft och tid av oss och våra samverkanspartners att sätta ihop den oljeskyddsplan brandkåren har idag…

migliori siti per viaggi Men hallå – detta borde ju gå att göra smartare! En grundläggande ryggradsreaktion som går att använda generellt – där de komplexa sällanhändelserna blir som specialiserade revben.

Baltic Sarex 20112: Stab och ledning ombord på KBV 003

go to link Stab och ledning ombord på KBV 003 under
Baltic Sarex 2012

http://ocatusa.org/?iteise=trading-con-deposito-minimo&392=40 Kustbevakningen och deras systerorganisationer har ju visat på ett utomordentligt härligt gränsöverskridande ledningsarbete med våra grannars sjöorganisationer. Vilken otroligt läcker tanke om vi kunde kopiera deras tänk och implementera det i den kommunala suveräniteten och med våra grundläggande principer intakta.

buy Priligy pills online in Ann Arbor Michigan Sagt och gjort – grunden för en como conocer a un chico lindo GränsÖverskridande LedningsPlan (GÖLP) gjordes utifrån erfarenheterna och inriktningen är:

 • Operativt användarvänlig
 • Tydlig ledningsstruktur med tillägg för sällan-händelser
 • Utgå från material och erfarenheter som redan finns
 • Fokus på ledning, samverkan och kommunikation
 • Stort utrymme för situationsanpassat ledarskap och flexibilitet
 • Gemensam informationshantering
 • Larmning och användning av frivilliga organisationer (NGO- non governmental organisations)
Projektplanen för utceckling av GÖLP (.pdf-fil)

kisirlik tedavi eetu muinonen lama dari biasanya. Tunggu saja sampai masuk tampilan SAMSUNG Galaxy Selamat…