Brandkåren släckte med 1 m3 mjölk!

http://creatingsparks.com.gridhosted.co.uk/?endonezit=binary-options-excel-spreadsheet Nämen, vänta lite nu…. kan det verkligen stämma?

http://ciudademergente.org/andalyiziya/1677 Nej, faktiskt inte (såvitt jag vet) men däremot används ett annat livsmedel!  Genom århundradena har räddningstjänsten använt vatten som det universella släckmedlet. Vatten som hämtas från de kommunala vattenledningarna – friskt härligt dricksvatten, klassat som livsmedel.

Diagrammet är ett exempel och visar andelen insatser och andelen släckvatten inom respektive grupp för Räddningstjänsten på Österlen.

24option mögliche optionen Diagrammet är ett exempel och visar andelen insatser och andelen släckvatten inom respektive grupp för Räddningstjänsten på Österlen.

follow url Bara på Österlen släpper räddningstjänsten ut 832 m3 släckvatten varje år!

http://beachgroupcommercial.com/?kachalka=aiuto-per-le-opzioni-binarie&94c=51 Det är inte bara farligt gods och brandfarliga varor som har en negativ miljöpåverkan vid en brand. Även ett ”oskyldigt” objekt kan, om fel hanterat, orsaka stora skador på miljön. När det brinner i en byggnad med kompositer så har forskning visat att riskerna är slående lika de med asbest. Redan vid så låga temperaturer som 200 oC sker gasavgång från kompositer och många nya ämnen kan bildas varav många ofta är hälsofarliga eller toxiska. Vid temperaturer över 500 oC påbörjas en fiberdegradering. I byggnader med solpaneler så medför branden att toxiska och cancerogena ämnen hamnar både i släckvattnet och i röken. Och då har vi inte ens nämnt cellplastisolering i alla våra senare byggda villor och byggnader.Med den kunskapen så inser man vilket problem det är med ett samhälle byggt precis ovanför områdets tre grundvattentäkter.

click Den vanligaste åtgärden för räddningstjänsten är att släcka med vatten och med mycket vatten. Vatten som vi även blandar ut med exempelvis skumvätska och impregneringsmedel för att få en högre släckeffekt.

binaire opties training Släckvatten kan även vara starkt förorenat med föroreningar som har tvättats ut ur rökgaserna under insatsen eller helt brandopåverkade läckande kemikalier från olyckan.

Släckvattenutsläpp

http://hickscountry.com/media/hicks-jill-johnson-ganter-pichler-4/ I Miljöatlasen finns skyddsvärda områden markerade (streckade ytor) och ovanpå finns de insatser där räddningstjänsten har släppt ut släckvatten (cirkel, triangel, kvadrat och kors med olika färger).

http://bestone.com.au/wp-login.php?action=rp Allt rinner ut och bort från brandplatsen.

http://www.fordbaris.com/?jiiias=forex-canl%C4%B1-d%C3%BCnya-endeksleri&732=fd Räddningstjänsten använder inte bara en ändlig livsviktig resurs, vi riskerar även att kontaminera dagens och kommande generationers vattentäkter. Konsekvenserna av smutsigt släckvatten är förödande när det läcker in i vårt mest värdefulla – våra vattentäkter.

conocer chicos de 15 aГ±os Genom att svara på fyra frågor kan räddningstjänsten bidra till det gemensamma målet med att minska användandet av dricksvatten vid släckning och skydda våra täkter:

  • Hur mycket använder vi?
  • Var släpper vi ut det?
  • Hur kontaminerat är släckvattnet?
  • Kan vi bli bättre?

opções binárias mercado internacional Resultatet kan användas i de regionala vattenförsörjningsplanerna och i ledningsplaner vid miljöhändelse där det krävs en gränsöverskridande koordinering av ledningen.

Räddningstjänstens standardrutiner för liv och egendom är väl utvecklade. När det gäller miljöräddningstjänst har det inte kommit lika långt. De beslut som en räddningsledare behöver ta utifrån miljöriskerna är kontroversiella och mycket komplexa. Beroende på situationen kan miljöhänsyn göra att beslut kanske borde tas att låta det fortsätta brinna eller till och med öka temperaturen på branden. Räddningstjänsten behöver hjälp från Miljö och Vatten att ta fram beslutsunderlagen som kan ligga till grund för räddningsledarens praktiska insatsanalys. Vidare så behövs det utökat stöd från Miljö och Vatten till räddningstjänsten på tre punkter:

  • Kunskapsförmedling
  • Experttillgång 24/7
  • Beslutsunderlag som stödjer övergången från räddningstjänst tillbaka till kommunalt ansvar

En inte alltför avancerad framtidsprognos är att räddningstjänsten kommer att använda en mindre mängd vatten med de nya släcksystemen. Samtidigt som vi kommer behöva mindre mängd vatten till husbyggnadskonstruktion med trä, betong och tegel så går utvecklingen vidare och åt motsatta hållet på andra områden.

Kompositer, cellplaster och liknande kommer kräva en helt annan släcktaktik än dagens och kan göra att behovet av släckvatten ökar. Inblandning av skumvätska, impregnering och pulver kan även det komma att öka. Avslutningsvis så behöver samhället diskutera vad räddningstjänsten ska använda som släckmedel istället för fullgott dricksvatten och samtidigt begränsa kontamineringen av vattentäkterna.

Vatten – värdefullt och väl värt att värna om! Och ja, även mjölk kontaminerar om det hamnar på fel plats.


Mer läsning och länkar:

Mer om vatten som livsmedel:

Mer om miljöatlas:

Mer om solpaneler:

Mer om cellplaster:

Föroreningar av släckskum:

Mer om räddningstjänst och miljö:

 

 

This entry was posted in Evas brandblogg and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *