700 brandutredare i Las Vegas

http://www.backclinicinc.com/?jixer=altroconsumo-e-opzioni-binarie&5d3=46 Samtalsämnet är givet när 700 engagerade brandutredare från 21 nationer träffas i fem dagar. Det blev fördjupningar i oväntade bränder, kluriga anläggningsmetoder och givande utredningar. Konferensen hölls i Las Vegas, USA och en punkt på programmet var Dan Granvik och min föreläsning ”How to predict a serial arsonist with graph search”.

Föredrag om metodarbetet på IAAI-konferensen i Las Vegas 2014.

ireland dating sites free Föredrag om metodarbetet på IAAI-konferensen i Las Vegas 2014.

http://specialolympics.es/?erimeri=las-mejores-se%C3%B1ales-para-opciones-binarias&ab1=a1 Vi var inbjudna av IAAI och det hela började ett år tidigare när vi funderade på en metod att analysera och förutsäga serieanläggare.

http://www.cilentoescursioni.it/?kiskwa=il-sistema-binario-trading&d76=3d Det var härligt att återse gamla kollegor från Australien och USA. Det händer mycket på fyra år sedan vi sågs sist på en tidigare IAAI-konferens i Orlando.

binaire opties handelen Programmet löpte över fem dagar med fyra parallella föreläsningsspår. Det fanns många guldkorn på konferensen och några av dem var ”Station Night Club”, Daubert och vikten av en bra åklagare.

here Huvudföreläsaren för konferensen var John Barylick, en advokat inkopplad på det civilrättsliga efterspelet på tragedin ”Station Night Club”.

here

go to site Förutom en återkommande häpnad över hur det amerikanska rättssystemet fungerar så var det mycket intressant att se resultatet på varför brandförloppet blev så fruktansvärt snabbt.

watch Det visade sig att kombinationen av PU och PE isolering vid scenen gjorde att branden spred sig fortare och höll i sig längre än om det hade varit enbart PU. Jag tog en skakig video med mobilen (Tack Kim för hjälpen med att få den stadig).

http://podzamcze-dobczyce.pl/index.php/pl/sala-bankietowa/assets/css/layerslider.css En annan föreläsare la stor vikt vid definitionen och betydelse av Daubert-faktorn. Inledningsvis var jag som ett stort frågetecken. Det var först efter att mina amerikanska kollegor förklarat lite långsammare 😉 som jag började inse vidden i föreläsningen. Den sammanfattande frågan är helt enkelt:

http://www.mentzer-consult.de/?afinoes=top-option&3b0=46Vem är ett expertvittne?

watch If scientific, technical, or other specialized knowledge will assist the trier of fact to understand the evidence or to determine a fact in issue, a witness qualified as an expert by knowledge, skill, experience, training, or education, may testify thereto in the form of an opinion or otherwise, if (1) the testimony is based upon sufficient facts or data, (2) the testimony is the product of reliable principles and methods, and (3) the witness has applied the principles and methods reliably to the facts of the case.

Mike Dunton, amerikansk brandutredare i Ohio, berättade om en rättegång där han var åklagarens brandsakkunnige i vittnesbåset. Försvarssidans frågor la fokus på Mikes erfarenheter av just den här typen av bränder. Det blev få frågor om själva fallet och bedömningen av de händelserna.

Det faller sig naturligt att en sakkunnig som uttalar sig om båtbränder har erfarenheter från just båtar och inte bilar. Men diskussionen på konferensen var hur långt detta ska drivas – ett särskilt märke eller modell eller … Vad är rimligt?

Mike höll dessutom, tillsammans med sin åklagare Angela Poth-Wypasek,  en suverän dragning om en serieanläggare som de lyckosamt utrett. Återigen blir det så otroligt tydligt hur viktigt det är med åklagarens ambition och arbetsprioriteringar för att svåra komplexa brandutredningar ska bli bra. Angela berättade att det var hennes första brandfall och allt var helt nytt för henne. Hon satte sig helt sonika på ”skolbänken” för att förstå vad kriminalteknikerna och brandutredarna faktiskt berättade för henne. Om någon vill ha en föreläsare i ämnet – för åklagare av en åklagare- så kan jag klart rekommendera Angela!

Det var några av alla mina guldkorn från konferensen. Under arkivet så finns lite handouts från föreläsare.

Det var en otroligt givande konferens och så roligt att träffa både gamla och nya brandutredarkollegor. Ta chansen och var med på nästa IAAI ITC 17 – 22 maj 2015. Medlemmar i FBU kan söka bidrag.

This entry was posted in Evas brandblogg and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 700 brandutredare i Las Vegas

  1. Pingback: Kan man förutsäga en serieanläggare? Del 2 Verktyget | Evas brandblogg

  2. Pingback: Kan man förutsäga en serieanläggare? | Evas brandblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *