Kan man förutsäga en serieanläggare? Del 1 – Metoden

see url Sveriges värsta serieanläggare är misstänkt för att ha bränt ner mer än tvåhundra byggnader under 20 år i södra Sverige men har bara blivit dömd för två bränder. 2010 kom den senaste domen som gav fängelse för grov mordbrand. Domaren fann bevisningen stark och att inga tvivel fanns. Tack vare en, för svenska förhållanden, unik bevakning och den analys som förutsåg trolig dag för nya bränder hade åklagaren till slut ett åtal som höll.

see Det var i samband med seriebränderna som Dan Granvik, Länskriminalen och jag började arbeta tillsammans. Under vårt arbete som brottsutredare på polisen och brandutredare på räddningstjänsten blev vi ofta frustrerade över att hela tiden ligga steget efter anläggaren och inte kunde arbeta proaktivt med någon större effektivitet.

opzioni binarie training app Men är det möjligt att göra förutsägelser som kan ge någon mätbar effekt?

Stock trading technical analysis course requirements I samband med att Dan pensionerade sig från Länskriminalen, tog vi en kopp kaffe och pratade om framtiden. Vi började fundera på bästa sätt att fånga upp erfarenheterna från ”Gryningspyromannen” och seriebränderna i Ystad och på Österlen. Innan vi visste ordet av så tog vi nästa steg till att utveckla metod och analys.

ts investing non so nulla di forex come faccio fastpower se http://mhs.se.loopiadns.com/project-category/tidigare-evenemang/page/4 Över en annan kopp kaffe träffade jag min bror Björn Granvik (då utvecklingschef på Neo Technology, som utvecklar en världsledande graf-databas). Det är alltid lika givande att prata med Björn och den här gången berättade han om grafdatabaser och hur man söker i grafstrukturer med verktyg som bygger på Neo4J.

Föredrag om medtiden på IAAI-konferensen i Las Vegas 2014.

get link Föredrag om metodarbetet på IAAI-konferensen i Las Vegas 2014.

http://factsboard.com/category/animals/insects/ Vilken läcker kombination med Dans och min metodutveckling tillsammans med Björns verktygskunskaper! Sagt och gjort, vi arbetade av eget intresse vidare och det var en upplevelse att presentera resultatet för våra kollegor, både i Norden och på ITC-konferensen i Las Vegas. I korthet kan man säga att vi kunde strukturera data på ett sådant sätt att nya insikter kom fram. Kunskap som hade varit väldigt värdefull i ett utredningsläge.

follow site Vår slutsats; det är möjligt att göra förutsägelser som kan effektivisera en process för att identifiera serieanläggare. Det slutgiltiga målet är att kunna ställa förutsägande frågor som:

  • Har vi ett mönster som tyder på en serieanläggare?
  • Vilka nya mål? Vad är högrisk respektive lågrisk?
  • Hur kan vi identifiera mål baserade på motiverande faktorer (ex. hämnd )?
  • Inom vilka geografiska områden och inom vilken tid ska fokus ligga på förebyggande åtgärder?

software para opções binarias Det blev ett härligt intresse på konferensen för vilka möjligheter som finns från brandutredare från hela världen!

Automated stock trading download orders Handouts från vår föreläsning finns i arkivet.

This entry was posted in Evas brandblogg and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kan man förutsäga en serieanläggare? Del 1 – Metoden

  1. Pingback: Kan man förutsäga en serieanläggare? | Evas brandblogg

  2. Börje Holmberg says:

    Mycket intressant!

  3. Pingback: 700 brandutredare i Las Vegas | Evas brandblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *