Bubblor som berättar om bränder

software segnali opzioni binarie 60 secondi go here Första gången jag träffade en av grannarna i byn var via en föreläsning han hållit på ”TED talks”. På femton häpnadsväckande minuter lyckades han få mig djupt intresserad av internationell hälsa och världsutvecklingen. Till sin hjälp hade han bubbeldiagram och sin fångande entusiasm! Självklart var det Professor Hans Rosling som gav statistiken liv och mening. Lite senare kom chansen att få testa själv och nu på bränder.

Hans Rosling
Hans Rosling Verktyget för att visa bubbeldiagram är framtaget av Gapminder och är fritt tillgängligt via Google. En av grundarna av Gapminder är Hans Rosling, professor i Internationell Hälsa, som arbetar med att påvisa samband mellan hälsa, ekonomi och sociala faktorer för jordens länder. Vill du veta mer om verktyget och Gapminder? www.gapminder.org

minimum einzahlung bei bdswiss  Uppdraget kom från Brandskyddsföreningen Skåne och syftet var att enkelt illustrera en orsaksanalys på de skrämmande många skolbränderna i Skåne. Verktyget skulle vara enkelt att använda för politiker och kommunala tjänstemän. Låter kanske som ett omöjligt uppdrag? Men tack vare våra myndigheters fantastiska databaser gick arbetet otroligt lätt. Att verktyget Gapminder, som behövs för att skapa bubbeldiagram, är gratis gjorde det ännu bättre!

Best indicator for binary option website Bubbeldiagrammet visade sig vara ett suveränt bra verktyg för att visa samband mellan olika faktorer över tiden. De data som vi bestämde oss för var:
• skolbränder
• automatlarm
• lärartäthet
• skolstorlek
• inkomst
• invånarantal

opcje binarne swiss Datan hämtades sedan från Räddningstjänsterna i Skåne via MSB, Statistiska Centralbyrån och Skolverket för åren 1998-2008. Detta visas i ett rörligt bubbeldiagram med hjälp av Googles MotionChart. Fokus ligger på antalet skolbränder i relation med övriga data över åren.

Bubblor

enter site Bubblor

opzioni a 60 secondi Diagrammet visar sig vara till nytta för politiker och kommunala tjänstemän som diskuterar och söker svar på:
• Hur många elever per lärare kan vi ha utan att vi får problem med skolbränder?
• Vem av våra grannar kan ge oss goda exempel på hur antalet falska automatlarm kan minskas utan att kostnaden per elev ökar?
• Vilken betydelse har skolans storlek antalet bränder?

http://dkocina.com/tag/placas/ Var och en kan testa själva . Välj någon av rubrikerna på den lodräta axeln i diagrammet och välj sedan en rubrik på den horisontella axeln. Klicka sedan på lilla svarta pilen längst ner till vänster. Nu kan man enkelt följa utvecklingen genom åren!
Finns det intresse för en speciell kommun eller en viss typ av kommuner? Då är det på högra sidan man ska markera. Enkelt. Testa.

opinioni opzioni binarie Öppna bubbeldiagrammet..

Lite tips till den nyfikne

get link Lite tips till den nyfikne – klicka på bilden så blir den läsbar 

http://eren.es/?esrof=estrategia-con-opciones-financieras&45f=c8 Jag har samlat några varianter som fascinerar med de mönster som tydliggörs. På den lodräta axeln varierar det mellan rubrikerna 13 och 14. På den horisontella finns det många olika val från de 14 rubrikerna.
1. Automatlarm ej brand i skolor
2. Automatlarm ej brand i skolor per 100 000 invånare
3. Andel barn i bidragshushåll
4. Antal elever
5. Elever per skola
6. Antal invånare
7. Kommungrupp
8. Lokalkostnad per elev
9. Lokalyta per elev (m2)
10. Yta per grundskola
11. Lärare per 100 elever
12. Medelinkomst tusen kronor
13. Antal skolbränder
14. Skolbränder per 100 000 invånare

http://mcteam.pl/?dfdfddd=opcje-binarne-opinie-forum&cea=7c Stort tack till visionären Lars Berg (fd Brandchef Malmö Brandkår och fd verksamhetsledare Brandskyddsföreningen Skåne) som kom med uppdraget och såg möjligheterna!

PS. Nu ligger bollen hos statistiker och analytiker att gå djupare i materialet…

This entry was posted in Evas brandblogg and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *