Skolbränder – för dig som har bråttom

http://captainaugust.com/?koooas=set-option&e27=56 follow link Vad sägs om att satsa 13 minuter av din tid och få kunskap värt 18 miljoner? Låter som en fantastisk chans, eller hur! För alla er som har bråttom kan helt enkelt se kortfilmen ”Skolbränder – orsak och anläggare”.

http://melroth.com/?komp=piattaforme-on-line-dove-fare-trading-opzioni-usa&998=56 piattaforme on line dove fare trading opzioni usa Det hela började för många år sedan när vakna personer konstaterade att Sverige var världsmästare i ”Flest skolbränder per år”. Skolbränder som inträffade varje dag, året runt!IMG_9193

go site Ett stort problem insåg alla och diskussioner startade om vems ansvar det var att lösa problemet.

opcje binarne zarabiaj Det naturliga svaret blev att ansvaret delas mellan skolan, kommunen och polisen – tillsammans med elever och föräldrar. Men i början av 2000 – talet ökade antalet skolbränder oroväckande och för några år sedan tog Sverige ett krafttag för att vända trenden och för att söka svar. Allt började med insikten att konsekvenserna av skolbränderna är stora och dyra för Sverige, för kommunerna och för den enskilde. Efter 5 års forskning och 18 miljoner kan forskarna nu ge oss en bild av:

here • När och var det brinner
• Vem som anlägger
• Vad det kostar att bli drabbad av en brand
• Vad det kostar att förebygga mot brand

binäre optionen schlechte erfahrungen Det är otroligt intressant och givande att läsa forskningsrapporterna men samtidigt infinner sig funderingen på vem som kommer att ta till sig slutsatserna. Vem kommer att ha tid och möjlighet att läsa igenom dokumenten? Skolbränderna sker ju fortfarande i oroväckande grad!

köp Cialis på nätet Idre, Sverige Alla rapporterna finns på MSB:s hemsida och det är lätt att hitta dit. Därför var det med en stilla förhoppning om att det även skulle finnas en kort sammanfattning för en sån som jag.
Men det var bara att ta ett djupt andetag och läsa den ene rapporten efter den andre.

http://thesportsinjuryclinic.org/?author=30 Över en fika med Karsten Erichs, Informationsbolaget blev vi säkra på behovet av en snabbversion till lärdomarna. Så under några dagar gjorde vi fyra filmer utifrån forskningsresultatet och här är den första – inledningen. Varsågod!

Karre_Eva

http://wibadd.org/pipiskin/fr/4512 Inledningen sammanfattar forskningen runt människan, tekniken och organisationen.

quiero conocer mujeres de hungria Har du fått blodad tand av filmen och vill veta mera? Härligt! Det finns så otroligt mycket bra kunskap och erfarenheter att ta till vara på.
Efter min läsning så delade jag in kunskapen i rapporterna i grupperna människa, teknik och organisation. Samma indelning hade Karsten och jag på de tre fördjupande filmerna. Vad vi nu ska göra med filmerna har vi inte bestämt ännu. De är ju lite längre än 13 minuter…


source Faktaruta – för dig som ännu mer bråttom
eller 18 miljoner och 5 år som punktlista 😉

1. Åtgärder behövs på det nationella planet och det lokala.
2. Att minska antalet skolbränder har flera ansvariga – skolan, räddningstjänsten, polisen och kommunen för att nämna några.
3. Elever och föräldrar är mycket viktiga i det förebyggande arbetet
4. Hitta ett brett angreppssätt och fördjupa samverkan med alla berörda
5. Majoriteten av våra barn och ungdomar vet vilka förödande konsekvenser en eld kan få.
6. Endast 5 % av ungdomarna som nån gång har anlagt en brand. De flesta av dessa har samtidigt gjort andra brott.
7. Skolor som har satsat på att förbättra skolmiljön och trivseln har kraftigt minskat antalet anlagda bränder och skadegörelser.
8. De barn som fortsätter att elda under tonåren har troligen en avvikelse
9. Inför nolltolerans!
10. Byggnader med överskjutande takfot är överrepresenterade i de mest kostsamma bränder.
11. Ventilerad takfot hänger ofta samman med osektionerad vind och är typiskt för moderna skolor.
12. Inomhusbränder med allvarliga konsekvenser beror på brandcellsindelningen, detektionen, automatlarmet.
Och det absolut viktigaste – Hitta de barn och ungdomar som är i riskzonen! Hjälp finns så de kan få hopp om ett bättre liv.

PS. Kan varmt rekommendera Henrik Lange – som bl.a. har skrivit ”80 romaner – för dig som har bråttom”

This entry was posted in Evas brandblogg and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *